Toimintasuunnitelma

SÄÄTIÖN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

  1. Yleistä
    Seppo J. Kotajärvi -säätiön tarkoituksena on vaalia ja edistää historiallisesti arvokasta maatalouskone- ym. irtaimiston säilyttämistä ja kartuttamista sekä maaseutukulttuurin vaalimista. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö ylläpitää Auto- ja Traktorimuseota Sastamalan kaupungin Vammalan taajamassa osoitteessa Punkalaitumentie 158.  Säätiön esineistöä on sijoitettuna myös säätiön omistamalla maatilalla Rautajoella sekä Sylvään koululla (täytettyjä eläimiä), Suomen Harmonikkainstituutissa (soittimia ja Sastamalan Seudun Museon tiloissa (taulut, aseet). Säätiön kokoelmien tallentamisessa noudatetaan erikseen hyväksyttyä kokoelmapolitiikkaa.Vuonna 2017 säätiön esineistö siirretään Huhtalan tilalta Auto- ja Traktorimuseolle Roismalaan. Markkinointi keskittyy uudistettaville Internet-sivuille. Toiminnan rahoittamiseksi sekä Auto- ja Traktorimuseon tilojen vapauttamiseksi eläin- ja soitinkokoelmia varten myydään toiminnan kannalta toissarvoista esineistöä.Museonäyttelytoiminnassa säätiö tukeutuu Museoraitti-museoiden sekä muiden automuseoiden yhteistyörenkaisiin, säätiön taustayhteisöihin ja Sastamalan kaupungin matkailu- ja kulttuuritoimeen. Yhdistetään soitin-, taulu- ja täytettyjen eläinten kokoelmat yhteiseen näyttelytilaan. Säätiö aloittaa myös Auto- ja Traktorimuseon esineistön historian tallentamisen, jota varten haetaan avustusta mm. museovirastolta.
  1. Säätiön hallinto
    Säätiön ylin päättävä elin on valtuuskunta, joka täydentää itse itseään sekä valitsee hallituksen. Valtuuskunnassa on yhteensä 9 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Valtuuskunta kokoontuu sääntöjen mukaan vähintään kerran vuodessa, viimeistään kesäkuussa, sääntömääräiseen vuosikokoukseen.Säätiön hallitukseen kuuluu viisi jäsentä ja yhtä monta varajäsentä. Hallitus valitsee tarvitsemansa toimihenkilöt ja Auto- ja Traktorimuseon toimintaa ohjaava museotoimikunta tai -työryhmä.  Kesän aukioloajaksi säätiön palvelukseen palkataan kuudeksi viikoksi näyttelyvalvoja. Palkkaukseen haetaan nuorten työllistämistukea.

Vuoden 2017 tärkeimmät tavoitteet:

Päätetään Auto- ja Traktorimuseon pysyvästä sijoituspaikasta.
Auto- ja Traktorimuseon näyttelyn uudistaminen
Auto- ja Traktorimuseon kiinteistön korjaukset, ulkoalueen kunnostus sekä lämmitysjärjestelmän ja varastotilan suunnittelu.
Huhtalan tilalla olevan esineistön siirto Auto- ja Traktorimuseolle.
Internet-sivujen uudistaminen.
Museon esineistön historian tallentaminen.

Auto- ja traktorimuseo on avoinna yleisölle Vapunpäivänä 1.5.2016 klo 11 – 15, sen jälkeen ti 27.6. ¨- su 6.8.2017 ti – pe klo 11 – 18 ja la – su klo 11 – 15. Muuna aikana museo on avoinna tapahtumapäivinä, ja sopimuksen mukaan ryhmille. Varauksia vastaanottaa Esko Pyymäki.

Säätiö järjestää itse tapahtumia ja tarjoaa museon tiloja tapahtumien järjestämiseen. Suunnitelmissa on Suomi 100 –vuotta teematapahtumia.

TOIMINTAKALENTERI

6.5.2017 Retki Classic Motor Show´hun

17.5.2017 Harrasteajoneuvojen kokoontuminen museolle.

2.9.2017 Auton Päivä Auto- ja Traktorimuseolla

Huutokauppa

17.9.2017 Zetor-kynnön mm-kilpailut, museo avoinna.

 

Säätiön postiosoite:

c/o Esko Pyymäki, Rautaniementie 524, 38270 SASTAMALA

Auto- ja Traktorimuseo:

Punkalaitumentie 158, 38200 SASTAMALA
puh. 050 3633 255
e-mail: info@kotajarvi-saatio.fi
www.kotajarvi-saatio.fi