Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs4/45/kotajarv/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Toimintasuunnitelma | Kotajärvi-säätiö

Toimintasuunnitelma

SÄÄTIÖN TOIMINTASUUNNITELMA 2018

  1. Yleistä

Seppo J. Kotajärvi –säätiö sr:n tarkoituksena on vaalia ja edistää historiallisesti arvokasta maatalouskone- ym. irtaimiston säilyttämistä ja kartuttamista sekä maaseutukulttuurin vaalimista. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö ylläpitää Auto- ja Traktorimuseota Sastamalan kaupungin Vammalan taajamassa osoitteessa Punkalaitumentie 158, jossa esillä on vanhoja traktoreita, autoja, moottoripyöriä, mopoja, polkupyöriä ym. maatalouden koneistumisen aikaista esineistöä. Lisäksi säätiö omistaa tauluja, täytettyjä eläimiä, soittimia ja vanhoja metsästysaseita, joista osa on sijoitettu muualle kuin säätiön omiin tiloihin.

  1. Auto- ja Traktorimuseo

Auto- ja Traktorimuseolla aloitetaan tilojen remontointi paremmin toimiviksi. Tarkoituksena on tehdä tilaa soitin-, taulu- ja täytettyjen eläinten kokoelmille sekä erillinen kokoushuone, jota voitaisiin tarjota myös alan paikallisten yhdistysten käyttöön.

Säätiön kokoelmien tallentamisessa noudatetaan erikseen hyväksyttyä kokoelmapolitiikkaa. Museonäyttelytoiminnassa säätiö tukeutuu Museoraitti-museoiden sekä muiden automuseoiden yhteistyörenkaisiin, säätiön taustayhteisöihin ja Sastamalan kaupungin matkailu- ja kulttuuritoimeen.

Tärkeimpiä tavoitteita ovat Auto- ja Traktorimuseon näyttelyn uudistaminen, toiminnan kehittämissuunnittelu, kiinteistön korjaukset, ulkoalueen kunnostus sekä lämmitysjärjestelmän ja varastotilan suunnittelu. Laajempaa remonttia varten on tarkoitus hakea ulkopuolista rahoitusta.

Auto- ja traktorimuseo on avoinna yleisölle Vapunpäivänä 1.5.2018 klo 11 – 15, sen jälkeen ti 26.6. – su 5.8.2018 ti – pe klo 11 – 18 ja la – su klo 11 – 15. Muuna aikana museo pidetään avoinna tapahtumapäivinä, ja sopimuksen mukaan ryhmille. Varauksia vastaanottaa Esko Pyymäki. Säätiö järjestää itse tapahtumia ja tarjoaa museon tiloja tapahtumien järjestämiseen.

  1. Säätiön hallinto

Säätiön ylin päättävä elin on hallintoneuvosto, joka täydentää itse itseään sekä valitsee hallituksen. Hallintoneuvostossa on yhteensä 9 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hallintoneuvosto kokoontuu sääntöjen mukaan vähintään kerran vuodessa, viimeistään kesäkuussa, sääntömääräiseen vuosikokoukseen.

Säätiön hallitukseen kuuluu viisi jäsentä ja yhtä monta varajäsentä. Hallitus valitsee tarvitsemansa toimihenkilöt ja Auto- ja Traktorimuseon toimintaa ohjaava museotoimikunta tai -työryhmä.  Kesän aukioloajaksi säätiön palvelukseen palkataan kuudeksi viikoksi näyttelyvalvoja. Palkkaukseen haetaan nuorten työllistämistukea.

TOIMINTAKALENTERI

1.5.2018 Näyttelykauden avaus, Vammalan Wappuparaati.

22.5.2018 Yhteistyökumppanit museolla, hallintoneuvoston kokous

 

Säätiön osoite:

 

c/o Esko Pyymäki, Rautaniementie 524, 38270 SASTAMALA, puhelin 050 541 5273.

Auto- ja Traktorimuseo:

Punkalaitumentie 158, 38200 SASTAMALA
puh. 050 3633 255
e-mail: info@kotajarvi-saatio.fi
www.kotajarvi-saatio.fi